Pentru a intelege mai bine aceasta tehnologie atat de des amintita am revenit cu un articol ceva mai comple despre aparatele cu aer conditionat inverter. In acest articol vo descoperi ce inseamna tehnologia inverter si cum functioneaza un aparat de aer conditionat. De asemenea va prezentam si avantajele pe care le implica un astfel de aparat.
Tehnologia inverter a fost descoperita pentru prima data la inceputul anilor 1900 fiind perfectionata, folosita si aplicata cu succes in mai multe domenii tehnologice. Aceasta tehnologie este preluata pentru realizarea aparatelor de aer conditionat.
Pentru inceput sa vedem ce inseamna tehnologia inverter. Pentru a defini pe intelesul tuturor aceasta tehnologie vom lua ca exemplu procesul de functionare al aparatelor de aer conditionat realizand o paralela intre aerul conditionat care utlizeaza tehnologia aceasta si aerul fara inverter.
Pentru un aparat de aer conditionat fara inverter se disting doua stari care sa ajute la atingerea mediului termic dorit.
Astfel descrierea detaliata a procesului este urmatoarea: cand temperatura este in zona de disconfort termic aparatul de aer conditionat normal va functiona la capacitate maxima pentru a ajunge la o temperatura dorita. Daca e atins nivelul acesta aparatul intra in faza de stagnare. Astfel se realizeaza un proces ciclic in care compresorul aparatului de aer conditionat trece dintr-o stare in alta pentru a reusi sa mentina temperatura dorita.
In cazul aparatelor de aer conditionat cu inverter, procesul de aducere a temperaturii la cea setata cunoaste numai o singura faza, nefiind necesara pornirea si oprirea repetata a compresorului. Viteza de functionare nu mai cunoaste maxime si minime fiind un proces constant de functionare pentru a mentine temperatura dorita.
Principalul avantaj pe care un astfel de aparat il ofera este consumul mic de energie electrica pe care aparatul o foloseste in comparatie cu un aparat clasic. Faptul ca ceasta tehnologie nu forteaza pornirea si oprirea repetata a compresorului si foloseste un proces constant de functionare si determina consumul redus de energie electrica, consum care tinand cont de model poate ajunge cu pana la 30 de procente mai mic.