Sfaturi utilizare aer conditionat

Aparatul de aer conditionat trebuie sa fie pozitionat in asa fel incat curentii de aer sa nu bata direct spre corp. Acesta poate provoca racirea locala a unor portiuni ale corpului si senzatiile de disconfort apar atunci cand in camera aerul are viteze mai mari de 0.25 m/s. Daca va deranjeaza curentul, cumparati aparate mari care asigura necesarul maxim al incaperii la turatie medie sau chiar mica.

 

Paralizia faciala, dureri la nivelul coloanei, nevralgii, contracturi musculare, lacrimarea si inrosirea ochilor, problemele dentare – oricare din acestea poate sa apara datorita unui aer montat necorespunzator si a unei diferente prea mari de temperatura fata de cea de afara.

Aerisiti camera zilnic. Spliturile clasice nu introduc aer proaspat in incapere ci doar recircula aerul dezumidificandu-l.

Filtrele cu care sunt dotate spliturile sunt realizare pentru incaperi relatic curate, cu putin praf si fara alte noxe. Trebuie curatate cat mai des posibil deoarece in cateva saptamani de utilizare devin sediu de alergeni si posibil de bacterii, virusi sau ciuperci.

Se evita montarea in camera copiilor, deoarece acestia sunt mult mai sensibili si nu se pot adapta la fel de repede la schimbarile de temperatura. Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.