Instalarea corecta a unui aparat de aer conditionat

Calitatea ,montarii aparatului de aer conditionat nu poate fi ignorata. In majoritatea cazurilor nefunctionarea sau functionarea defectuoasa a acestuia se datoreaza instalarii incorecte.

 

Din vasta exoerienta acumulata in timp, putem spune ca pasii obligatorii ai instalarii corecte ale unui AC de tip split sunt:

Alegerea pozitiei de instalare se stabileste de comun acord intre instalator si proprietar. Din dorinta de a deservi intregul apartament (sau mai multe camere) cu un singur aparat de AC, deseori proprietarul propune instalarea acestuia pe un hol. Aceasta este o solutie de compromis nerecomandata.

Iata si de ce: presupunand ca exista cerere de frig pe hol, aparatul va porni. Volumul de aer al holului fiind mic aparatul va produce frig pentru o perioada scurta si apoi se va opri.

Acest ciclu pornit oprit se va repeta des. In cazul aparatelor de tip inverter, ciclul repetat des nu e o problema, dar in cazul aparatelor split de tip on-off durata lor de viata se va reduce considerabil si va creste consumul de curent.

Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.