Despre intretinerea aparatelor de aer conditionat

Intretinerea normala a aparatelor de aer conditionat consta in verificarea starii de functionare a anumitor componente. La unitatea interioara se verifica starea de functionare a prefiltrelor si filtrelor mecanice, starea bateriei, si starea unitatii. Controlul filtrelor de aer are loc inainte de a pune aparatul in functiune si periodic la 12 luni pentru cele care functioneaza vara si la 6 luni pentru cele care functioneaza tot anul.

 

In cazul mediilor cu mult praf se recomanda verificarea trimestriala.

Filtrele de aer se spala cu apa calduta in care s-a dizolvat un detergent neutru, dupa care se limpezesc si se usuca cu multa grija. Trebuie respectate regulile indicate de fabricant, pentru evitarea deteriorarilor.

Bateria evaporatoruui se curata de eventualele depozite de murdarie acumulata prin trecerea aerului. Aripioarele indoite se indreapta cu un pieptene special, pentru restabilirea corecta a scurgerii aerului.

La unitatea exterioara se verifica reumplerea circuitului cu freon daca presiunile nu sunt normale, eficacitatea sigurantelor de protectie, valoare tensiunii de alimentare, puterea absorbita, strarea strangerilor racordurilor frigorifice si electrice, starea de curatenie a aripioarelor condensatorului, a palelor ventilatorului si a tavitei de recuperare a condensatului.

Spalarea filtrelor din plastic sau metalice, paote fi facuta si de proprietari, dar numai dupa ce s-au informat de conditiile puse de fabricant in cartea tehnica a echipamentului. Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.