Cum se intretine aparatul de aer conditionat?

Nu instalati aparate de aer cnditionat subdimensionate pentru ca le veti forta punandu-le in perisol durata de viata.

Nu cumparati aparate foarte scumpe deoarece durata normala de viata a unui aparat de aer conditionat este de 10 ani iar la fiecare 4-5 ani apar noi generatii de aparate mai performante si mai economice si va trebui sa le schimbati des.

 

Nu cumparati aparate depasite tehnilogic, de clase energetice inferioare. La raportul pret/ calitate, diferenta de pret intre unul de clasa A si unul de clasa C se amortizeaza in primul an de functionare.

Pe piata se gasesc oferte variate si produse variate dar nu le vom trece in revista pe toate. Orientativ sunt oferte de piata ce presupun livrarea si instalarea aparatelor de aer conditionat de clasa energetica A cu transport si montaj inclus.

Aparatele vin echipate cu compresoare Toshiba, Mitshubishi sau Panasonic.

Aparatele de aer conditionat sunt echipamente complexe care trebuie urmarite si intretinute periodic. Se recomanda ca aceste operatii sa fie executate de personal tehnic specializat.

Pentru intretinerea unui aparat de aer conditionat cheltuielile sunt mici fata de cele care tin de repararea sau inlocuirea aparatului.

In functie de pret, echipamentele de aer conditionat pot avea o durata de functionare cuprinsa intre 5 si 15 ani doar cu o intretinere periodica realizata corect.

Operatiunile de intretinere pot fi impartite in doua mari categorii: operatiuni normale si, respectiv, sezoniere. Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.