Consumul de energie la aparatele de aer conditionat

Consumul de energie la aparatele de aer conditionat...

Clasa energetica ne arata ce cantitate de energie se consmuma: aparatele din clasa A si A+ consuma cu pana la 40% mai putin fata de cele de clasa C sau D. Astfel, un aparat cu o putere de 12000 BTU si de clasa energetica A va consuma 1080 W/h, in timp ce unul de clasa energetica D va consuma 1500 w/h.

 

Functia de incalzire. Aparatul poate sa functioneze pe modul incalzire chiar si atunci cand afara sunt -10 grade celsius dand la interior pana la 23 de grade. Ele pot functiona chiar si cand afara sunt -20 de grade iar randmanetul de incalzire scade proportional. Evaluati in functie de celelalte sisteme de incalzire pe care le detineti deja.

Ventilarea si deumidificarea (filtrarea aerului). Ventilarea aerului se face cu un consum minim de energie, prin circulatia aerului din incapere. Dezumidificarea creste senzatia de confort in incapere mentinand umiditatea in aer la un nivel acceptabil pentru organism si in acelasi timp impiedica dezvoltarea microorganismelor si mucegaiului.

Alti parametrii precum greutatea, nivelul de zgomoy depind de nevoile personale: unde se poate suspenda unitatea interioara, cat de deranjant vi se pare zgomotul, este vorba despre un dormitor sau despre un loc cu trafic mare, etc. Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.