Reparatii aer conditionat Timisoara

Chiar daca aparatele de aer conditionat sunt proiectate pentru a functiona o perioada indelungata de timp, uneori apar defectiuni nedorite care pericliteaza buna funcionare a aparatelor, defectiuni ce necesita asistenta de specialitate pentru a putea fi remediate in mod corect.

 

Cititi si despre service aer conditionat.

Cu toate acestea, riscul de defectare a aparatului de aer conditionat poate fi minimalizat daca se tine cont de efectuarea regulata a reviziilor tehnice cu caracter obisnuit.

Reparatii aer conditionat Timisoara

Decizia de a inlocui aparatul de aer conditionat se ia in functie de mai multe aspecte.

Aparatul de aer conditionat este mai vechi de 10 ani. In acest caz, Chiar daca reparatia se poate efectua, aceasta nu este eficienta deoarece este mai utila cumpararea unui aparat de o generatie mai noua care consuma cu pana la 30% mai putina energie. Diferenta de pret platita pentru a cumpara un aparat nou se amortizeaza intr-un timp relativ scurt.

Atunci cand aparatul de aer conditionat creste substantial factura de energie electrica. Aparatele de aer conditionat sunt foarte mari consumatoare de energie. Cu cat sunt mai vechi cu atat consumul de energie este mai mare si implicit si efortul financiar.

Aparatul de aer conditonat are un randament scazut. Daca echipamentul de aer conditionat functioneaza ore bune si nu se simt diferente de temperatura, inseamna ca trebuie verificata functionalitatea acestuia.

Daca suntem la inceputul verii si temperaturile ridicate si canicula inca nu ne dau batai de cap. Vine o vreme in care vom astepta putina racoare si daca nu avem un aparat de aer conditionat in casa este bine sa va grabiti sa il cumparati.

Aparatele de aer conditionat se cumpara tinand cont de suprafetele din camera pe care vreti sa o raciti ori tinand cont de suprafata pe care o are locuinta. Pentru o grasoniera de 30 de metri patrati aveti nevoie de 9 BTU si pentru unul de 50 de metri patrati va fi nevoie de un aparat ceva mai puternic, de 12 BTU. Trebuie sa luati in calcul si alte aspecte: daca incaperea unde vreti sa instalati aparatul este in bataia soarelui ori este la umbra, daca aparatul este la ultimul etaj din bloc, daca imobilul unde se afla locuinta este sau nu este izolat termin. Fiti atenti, un apartament spatios care este amplasat la ultimul etaj si spre care vate soarele trebuie sa fie racit cu un aparat de 18 BTU. Pentru ca interioarele sa ie racite uniform si pentru ca temperaturile sa fie constante va recomandam sa aveti instalate mai multe tipuri de aparate de aer conditionat. In cazul in care aparatul se monteaza doar in living veti avea surpriza ca dormitorul sa fie in continuare foarte cald. Calorifere avem in toata casa si ar trebui sa facem in asa fel incat sa se asigure racirea similar cu incalzirea.

In afara de capacitatea de racire a aparatelor va trebui sa tineti cont si de alte aspecte pentru a nu regreta mai tarziu decizia. Aparatele de aer conditionat trebuie sa fie alese tinand cont de capacitatea lor de racire si de firma producatoare dar si de pret. Din punctul acesta de vedere oamenii ar trebui sa stie ca cu cat pretul este mai mare cu atat si produsul are o calitate mai buna. Daca gasiti produse cu preturi mici atunci este recomandat sa va ganditi de mai multe ori inainte de a le cumpara. Riscul de aparitie a defectiunilor este mare. De asemenea nu ar trebui sa uitam ca aceste produse ar trebui sa fie cumparate de la firmele producatoare sau de la brandurile de renume.

 

Montajul aparatului trebuie sa fie facut de angajatii firmei de la care cumparam produsele sau de la angajatii altor firme cu care vanzatorii au contract