Montaj aer conditionat Timisoara

Montaj aer conditionat Timisoara. Pe masura ce anotimplul calduros devine din ce in ce mai lung ocupand tot mai mult timp dintr-un an calendaristic

Pe masura ce anotimplul calduros devine din ce in ce mai lung ocupand tot mai mult timp dintr-un an calendaristic, iar temperaturile ating si depasesc pragurile caniculare, montarea unui aparat de aer conditionat fiind o necesitate curenta in viata de zi cu zi. Cititi mai multe despre reparatii aer conditionat.

 

Un aparat de aer conditionat este cu atat mai important cu cat oamenii, prin prisma activitatilr desfasurate, petrec tot mai mult timp in birouri, locuinte si institutii, precum si alte spatii inchise.

Montaj aer conditionat Timisoara

Pentru mai multe inforamtii accesati si paginile montajul corect al aerului conditionat, totul despre instalare aer conditionat, montaj unitate externa si montaj aer conditionat.

Pentru ca aerul conditionat sa aiba parametrii maximi trebuie respectate anumite cerinte: unitatea interioara trebuie fixata ferm pe pozitia stabilita impreuna cu benefiziarul si la minim 5 dm de tavan. Aceasta se fixeaza pe urmatoarele tipuri de perete: beton, BCA, caramida, gips si carton, panouri de termopan, etc.

In cazuri speciale se pot confectiona contra-cost, suporti specifici pozitiei de montaj, etc. Totodata, trebuie evitata pozitionarea langa alte echipamente electrice: radio, TV, etc.

Unitatea exterioara trebuie pozitionata in asa fel incat montajul si intretinerea sa se poata face in limita sigurantei. Peretele de montaj al unitatii exterioare trebuie sa fie suficient de rezistent pentru a susitne unitatea, atat in stare de repaus cat si de functionare. Este recomandat ca diferenta de nivel pe inaltime intre unitatea exterioara si unitatea interioara sa nu fie mare de 5 m.

Confortul termic. Temperatura constnta indiferent de anotimp defineste notiunea de confort, in special in zilele noatre cand temperatuirle ajung la valori extreme.

Anumite aparate de aer conditionat prezinta si functia de control pentru umiditate in exces ce poate avea efecte negative ata locuintei cat si locatarului.

Datorita tehnologiilor utilizate, aparatele de aer conditionat sunt mai silentioase decat ventilatoarele obisnuite. Un aer conditionat zgomotos poate sugera o functionare defectuoasa si se recomanda o revizie pe an.

Prima operatiune si cea mai zgomotoasa este gaurirea peretilor exteriori pe unde trec tevile cu freon. Se numeste in general freon si facem referire la agentul de racire. In prezent agentul de racire nu este ecologic comparativ cu agentul de racire utilizata la vechile sisteme de racire.

Trebui sa gaurim peretele dupa ce in prealabil va trebui sa analizam locatia unde se amplaseaza unitatea exterioara si cea interioara. De aici va veni si denumirea de spliter pentru ca aparatul a fost practic impartit in doua unitati, compresorul fiind in cea exterioara. Sunt si aparate de aer conditionat cu dublu split care au doua unitati interioare ce se ataseaza la un singur compresor.

Etapa urmatoare de montaj pentru aparatele de aer conditionat este pregatirea unui suport pentru unitatea interioara. Se vor da patru gauri in perete si se vor introduce dibluri de plastic.

Cu holzsuruburi se va fixa cadrul de prindere al unitatii inerioare. Pe cadrul acesta metalic se pune unitatea interioara care raceste aerul din camera.

Fixarea supoerului pentru unitatea interioara se va face intai cu ajutorul unui cadru consola. Pe consola se pune unitatea exterioara care va contine si un ventilator.

Pornind de la unitatea exterioara catre interior se vor trece prin pereti tevile care aduc de afara freonul racit si il duc inapoi pe cel care s-a incalzit. Tevile utilizate sunt de obicei din cupru si metodele de etansare sunt prin sertizare.

Tevile de plastic vor prelua condensul care se acumuleaza in inapere si il vor duce catre exterior sub forma unor picaturi de apa. Tevile trebuie sa fie infasurate in materiale termoizolante si apoi in benzi adezive.

La pasul final se conecteaza tevile la unitatea interioara. Se face si umplerea instalatiei cu freon si trece la probe. In general unitatea exterioara va veni din fabrica cu rezerve de freon in asa fel incat umplerea se face cu deschiderea unei valve care se ataseaza.