Aparate climatizare Timisoara

Aparate climatizare Timisoara, In prezent sunt foarte multe modele si tipologii de aparate de aer conditionat,

In prezent sunt foarte multe modele si tipologii de aparate de aer conditionat, diversitate ce este augmentata si de existenta unui numar mare de producatori de aparate de climatizare. In aceste conditii o persoana care doreste sa cumpere un aparat de climatizare este pusa in situatia de a se documenta temeinic cu privire la caracteristicile fiecarui tip de aparat, pentru ca acesta sa se potriveasca verintelor spatiului in care va fi instalat, studiu ce se poate face individual sau sub asistenta si indrumarea unui specialist.

 

Cititi mai multe despre incarcare cu freon.

Aparatele de climatizare se impart in cateva categorii:

Aparate climatizare Timisoara

Aparate cu aer conditionat de tip split. Este unul din cele mai comune sisteme de aer conditionat. Functionalitatea acestui aparat a fost impartita in doua componente: unitate exterioara si unitate interioara. Acest sistem nu are conducte de aer in pereti.

Aparatele de aer conditionat de tip duct. Aceste tipuri de aparate de climatizare au tevi prin care aerul cirecula in pereti. Sistemul comunica relativ in toate camerele pentru a se obtine o eficienta sporita parcurgerii traseului de aer rece.

Acest tip de aparat este mai putin intalnit in raport cu aparatele de aer conditionat de tip split.

Aparat de climatizare tip caseta. Aparatele tip caseta sunt ideale pentru birourile dotate cu tavane false din gips.

Un astfel de aparat se poate utiliza pentru incalzire pe timp de iarna, daca prezinta si functia Inverter. Trebuie sa mentionam ca pe timpul iernii daca temperatura scade sub 5 grade utilizarea excesiva a aparatelor de climatizare pentru incalzire nu este recomandata.

Aparatele de aer conditionat de calitate au mai multe functii de utilizare:

Functia de racire

Functia de incalzire

Functia de dezumidificare cu ajutorul careia aparatul de aer conditionat va extrage si va elimina din aer umezeala.

Functia de automat ajuta aparatul sa realizeze cel mai bun randament atat in ceea ce priveste consumul cat si temperatura.

Functia de temporizare ajuta aparatul de aer conditionat sa porneasca sau sa se opreasca la intervale orare dorite. In acest fel se poate realiza racirea ori incalzirea unei camere inainte de a ajunge acasa, sau se poate opri singur in cazul in care uitati sa il opriti.

Functia de noapte care climatizeaza camera de odihna fara sa afecteze somnul sau sanatatea. Cu ajutorul acestei functii zgomotul care este produs de unitatea interioara a aparatului se va diminua cu 30 de procente fata de modul de lucru normal iar temperatura din interior va ramane constanta. Functia de restart automat este utila in momentul in care are loc o intrerupere de curent pentru ca aparatul va reporni automat si isi va pastra setarile de functionare.

Inverterul are proprietatea de a isi amortiza investitia prin imbunatatirea confortului. Un sistem de aer conditionat care are inverter isi va regla automat randamentul de incalzire si racire pentru a il corela cu temperatura din incapere si va imbunatati nivelurile de confort. Inverterul va reduce timpul de pornire al sistemului prin urmare se va ajunge mult mai repede la temperatura solicitata a camerei. Imediat ce temperatura corecta va fi atinsa inverterul va garanta mentinerea ei constanta.

Pentru ca inverterul monitorizeaza si regleaza temperatura din mediul ambiant oricat e nevoie, consumul de energie va scadea cu 30 de procente in comparatie cu un sistem de pornire oprire.

 

In concluzie daca se utilizeaza intens aparatul de aer conditionat, in special in perioada rece, pentru incalzire, amortizarea investitiei in sisteme de tip inverter se va realiza foarte repede printr-un consum scazut de energie.