Aparat aer conditionat Timisoara

Aparate de aer conditionat Timisoara. Piata aparatelor de aer conditionat se afla in continua expansiune la noi in tara

Piata aparatelor de aer conditionat se afla in continua expansiune la noi in tara, iar prezenta aparatelor de aer conditionat in imobile este de numai 18% fata de o medie de 87% in UE. In perioadele cu temperaturi ridicate vanzarea aparatelor de aer conditionat creste de 15-20 de ori comparativ cu perioadele in care temperaturile sunt normale, fapt ce demonstreaza ca achizitionarea aparatelor se face sub impulsul momentului, generat de disconfort.

 

Cititi mai multe despre aparate de aer conditionat.

Criteriul principal dupa care se alege un aparat de aer conditionat este pretul, dar persoanele interesate trebuie sa tina cont si de alti factori. In primul rand, aparatul trebuie sa aiba capacitatea necesara incaperii in care va fi instalat. Pentru o incapere cu o suprafata cuprinsa intre 10 si 25 mp este recomandat un aparat de 9000 btu.

Aparat aer conditionat Timisoara

Pentru mai multe iformatii accesati paginile importanta unui aparat de aer conditionat, cum alegem aerul conditionat si aparate aer conditionat.

In locuintele obisnuite sunt recomandate aparate de 9000 btu pentru dormitoare si cele de 12000 btu pentru sufragerii.

Nu se recomanda utilizarea unui singur aparat de putere mare, amplasat in hol, pentru climatizarea unui intreg apartament deoarece debitul de aer foarte mare al unui aparat amplasat intr-un spatiu mic, pune sanatatea in pericol si creaza disconfort.

Un aparat de putere mare plasat intr-un spatiu mic va scadea foarte repede temperatura aerului apoi se va opri iar aerul rece nu va mai fi impins de ventilatoare pentru a trece in celelalte camere.

Amplasarea unitatii interioare a aparatului de aer conditionat intr-un spatiu mic inseamna suplimentarea traseului frigorific si implica un cost aditional considerabil, ducand in final la o cheltuiala inutila.

Piata aparatelor de aer conditionat este in continua crestere in tara noastra. In perioadele cu temperaturi foarte ridicate vanzarea aparatelor de aer conditionat este mult mai mare decat in perioadele cu temperaturi normale si acest lucru dovedeste ca achizitionarea unor astfel de aparate se va face sub un impuls de moment care va fi generat de caldura insuportabila in spatiile de locuit sau in spatiile de lucru. De aceea, pentru a fi siguri ca veti cumpara un produs care sa se potriveasca nevoilor pe care le aveti va trebui sa stiti din timp ce aparat de aer conditionat va trebuie.

Nu se recomanda utilizarea unui singur aparat cu o putere mare amplasat pe hol pentru a climatiza intreaga casa pentru ca debitul de aer mare amplasat intr-un spatiu cu inaltimea mai mica de 3 m provoaca un disconfort pronuntat locatarilor si le pune sanatatea in pericol. Aparatele de mare putere amplasate in spatii mici vor scadea repede temperatura aerului la valori setate dupa care se va opri, in consecinta aerul rece nu va mai fi impins de catre ventilatorele aparatului sa treaca in celelalte camere, deci se va obtine un efect invers efectului asteptat.

Amplasarea unitatii interioare a aparatului de aer conditionat in hol inseamna suplimentarea unui trasei frigorific si un cost aditional mare.

 

Daca doriti un randament mare puteti sa optati pentru tehnologia Inverter, esenta functionarii aparatelor de tip inverter stau in proprietatea lor de a isi modula capacitatea de racire si incalzire. Capacitatea sa este maxima la pornirea aparatului pentru a aduce rapid temperatura dorita in incapere, apoi scade gradual pana la nivelul necesar care sa asigure doar mentinerea unei temperaturi la valoarea setata. Avantajele unui aparat cu tehnologia inverter sunt evidente: consumul de energie e mult mai mic, temperatura dorita se atinge mai repede, tehnologia inverter asigura in acelasi timp si un randmanet crescut al aparatului pe functie de incalzire chiar si pentru temperaturi exterioare negative.