Daca aveti o instalatie de aer conditionat si observati ca nu raceste la capacitate maxima acest lucru se poate verifica urmand pasii de mai jos:
Cititi mai multe despre montaj aer conditionat.
Verificati filtrele din interiorul aparatului. Daca acestea nu sunt curate atunci trebuie sa le spalati sub jet de apa, apoi sa le scuturati si sa le puneti la loc.
Incarcare freon aer conditionat Timisoara
Verificati daca aparatul degaja aer pe intreaga suprafata a unitatii interioare. Daca nu se intampla constant atunci aparatul are nevoie de o igienizare.
Daca aparatul nu raceste, ventileaza doar erul din incapere, verificati telecomanda aparatului. Aceasta trebuie setata pe racire. Daca este setata aceasta functie si tot nu are loc racirea este bine sa verificati daca compresorul apartului este pornit. Daca nu porneste apelati la o echipa de profesionisti.
In cazul in care compresorul este pornit verificati si ventilatorul. Acesta trebuie sa functioneze.
Daca aparatul nu are suficient freon, prezinta gheata, zapada pe teava subtire ce pleaca de la robinetii din unitatea exterioara, aceasta gheata ajungand pana in interior intr-un anumit timp in functie de cat de lung este traseul si curge apa din unitatea interioara atunci trebuie sa apelati la un service specializat pentru a detecta fisura prin care s-a pierdut freonul pentru a remedia defectiunea si pentru o noua incarcare cu freon.
Aparatul de aer conditionat nu trebuie incarcat la anumite intervale de timp cum va spun unii instalatori. Cel mai bun exemplu este frigiderul care poate functiona si 25 de ani cu acelasi freon daca este intretinut corect.
Avand in vedere ca iarna vine iarna si este bine sa discuatm si despre aparatele de aer conditionat si despre cum ar trebui acesta administrat corect si intretinut in mod corespunzator.
Instalatiile de aer conditionat din casa sunt foarte importante pentru confortul persoanelor aflate in casa, in special cand vremea este calda. Cu timpul modul de functionare al aerului conditionat are de suferit din cauza mediului plin de praf si este nevoie de o revizie periodica, iar cea mai des intalnita revizie este incarcarea cu freon a aparatului de aer conditionat.
Problemele cele mai des intalnite la nstalatile de aer conditionat sunt reprezentare de scaderea presiunii agentului frigorific sau lipsa completa a lui. In general problemele se rezolva chemand specialisti in domeniul frigotehnic. In primul rand se va conecta bateria de manometre pentru a se calcula exact ce se afla in instalatie. In momentul in care se face incarcarea cu freon a aparatelor de aer conditionat e bine sa verificati si starea in care se afla unitatea interioara pentru ca aceasta sa nu fie plina de praf. Se recomanda iginerizarea aerului conditionat pentru a evita sa va imbolnaviti. Chiar daca cea mai frecventa cauza a lipsei de freon este reprezentata de trecerea timpului noi va recomandam sa verificati anual intreaga instalatie si reumplerea sa o data la cativa ani sau atunci cand este nevoie. Uneori instalatiile frigorifice pot sa aiba si alte probleme precum fisurarea vaporizatorului, conductele sparte, pierderi ce pot aparea la diverse componente etc. Aceste probleme se pot identifica si cu ajutorul unui detector de freon sau prin utilizarea unei substante concepute special pentru tipul de Freon pe care il avem si care au capacitati fluorescente. Aceste substante se introduc in instalatii si marcheaza si zonele unde sunt pierderi de freon. Aerul conditionat care merge vine trebuie sa scoata aerul la o temperatura de maxim 12 grade.
Modul prin care se va curata si se va igieniza aparatul de aer conditionat se va face tinand cont de tipul de instalatie dar si de marca aparatului. Sunt mai multe aparate care au o carcasa greu de demontat. In momentul in care se porneste aparatul de aer conditionat si simtiti un miros deranjant acesta este un semn ca aparatul are nevoie de igienizare pentru ca s-au adunat bacterii, mucegai si praf. Pentru a elimina mirosul neplacut se folosesc substantele acide care dizolva murdaria depusa si in acelasi timp are loc si igienizarea.